ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
Educatia Merita
test

 

 
concurs_matematicaPe data de 31 martie 2007, la Constanta, Liga Navala Romana a organizat editia a XV-a a concursului de matematica "Viceamiral Vasile Urseanu". Concursul a fost gazduit de Scoala de Maistri a Fortelor Navale "Viceamiral Ion Murgescu".

In virtutea credintei ca educatia este motorul dezvoltarii societatii si ca oamenii de valoare nu pot fi construiti decat printr-o educatie temeinica si fiind convinsi ca acest concurs, ajuns deja la a XV-a editie, este exact genul de initiativa care trebuie sprijinita pentru incurajarea performantei, am decis sa devenim sponsorul principal al acestui eveniment.

Concursul este sustinut neintrerupt de dupa Revolutie, in fiecare an, in memoria ofiterului de marina caruia ii poarta numele, personaliate marcanta a marinei si astronomiei romanesti, fiind fondatorul Observatorului astronomic din Bucuresti. Scopul acestei competitii este pe de-o parte de a-i stimula si de a-i incuraja pe elevii cu aptitudini matematice deosebite, iar pe de alta parte de a-i deprinde cu atmosfera de concurs.

Competitia se adreseaza elevilor de clasa a VIII-a din judetul Constanta, iar anul acesta numarul participantilor ajungand la cifra de 200.

La aceasta manifestare au participat numerosi profesori si reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Constanta, intregul concurs fiind organizat cu girul Inspectoratului Judetean.