ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
Educatia Merita
test

 

 

strajaGradinita cu program normal nr 2 din com Straja, judetul Suceava, functioneaza de ani de zile intr- una dintre cele doua incaperi ale unui… magazin satesc, cei 70 de prescolari care ii frecventeaza cursurile fiind nevoiti, din lipsa de spatiu, sa invete in doua schimburi : dimineata si dupa amiaza. De asemenea, nu exista deloc curte sau spatiu de joaca pentru copii.
E o situatie cel putin ciudata sa vezi intrand, pe o usa, micutii cu gentutele in mana, iar pe cealalta usa, oameni care vin sa faca diverse cumparaturi, ocazie cu care mai intarzie apoi afara la vorba la un pahar…

Cand am ajuns noi in august 2008, in sala de gradinita nu mai era nimic, decat parchetul, dar si acesta umflat din cauza apei si a malului , iar cele doua educatoare tocmai puneau la uscat hartia colorata, pentru a o avea ca material didactic din septembrie incolo. Apa nu lasase nimic, venise cu viteza, din spatele cladirii, dinspre padure, incat fusesera nevoiti sa sparga geamul din fata pentru a lasa puhoiul sa iasa, ducand cu sine jucarii, carti, tot. Grozavia inundatiilor puternice de la sfarsitul lunii iulie reaparea in intregime din povestile educatoarelor si din aspectul dezolant al salii de clasa care intr-o luna trebuia sa-si primeasca elevii pentru un nou an de scoala.

Deoarece spatiul nu era proprietatea gradinitei, nu am putut face nicio investitie in structura, insa am discutat cu Primarul si i-am adus la cunostinta ca am putea construi o gradinita noua, cu doua sali de clasa si loc de joaca, cu conditia ca Primaria sa ofere terenul. Din pacate, raspunsul a fost ca nu exista terenuri disponibile si nici posibilitatea de a achizitiona unul, asa incat ajutorul nostru a constat aici in material didactic (jucarii, carti de povesti, jocuri, creioane colorate, dvd-uri cu desene animate), mobilier, covoare, perdele, produse de curatenie, calorifere si aparatura electronica (computer, multifunctionala, home cinema, aparat de fotografiat) in valoare totala de 6000 euro.
A fost o munca uriasa, contra cronometru, in care meritul cel mai mare revine celor doua educatoare inimoase si unor apropiati ai acestora, care au stat pana la ore tarzii pentru ca totul sa fie gata pana pe 15 septembrie.
Acum sala de clasa are o alta fata, luminoasa, colorata, vesela, iar  parintii si educatoarele si mai ales copiii sunt foarte multumiti de noua lor gradinita.