ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
Educatia Merita
test

 

 

nisipitu_finalPentru locuitorii din Nisipitu, comuna Ulma, sfarsitul lunii iulie 2008 a adus zile de cosmar, atunci cand apele s-au napustit asupra satului cu o furie ingrozitoare. Patru zile au fost complet izolati, liniile telefonice au cazut, calea ferata a fost smulsa de pe terasament si aruncata in apa, s-au prabusit copaci, au fost luate de viitura case , masini si bunuri din gospodarii, alimentele se terminasera  in magazine, o situatie de extrema urgenta care nu poate fi comparata ca si gravitate cu nimic din trecut, nici chiar localnicii cei mai in varsta nemaitraind asa ceva vreodata.


Dupa ce apele s-au retras, cei 89 de scolari si prescolari de la scoala Nisipitu au vazut cu tristete ca nu mai au unde sa inceapa noul an de scoala, deoarece apa si malul le afectasera foarte grav salile de clasa.
De aceea, evaluand in teren efectele dezastrului, Fundatia Dinu Patriciu a decis sa intervina si sa aloce suma de 220'000 euro pentru reabilitarea si extinderea scolii cu clasele I-IV Nisipitu. A fost o munca sustinuta, contra cronometru, pana la ore tarzii si cu un efort comun al echipei de constructori impreuna cu oameni din comunitate. Mentionam deosebita implicare a domnului director Gheorghe Boghean, trup si suflet pentru elevi si mereu aflat in mijlocul lucrarilor. De asemenea, Primaria a contribuit si ea cu material de constructii in masura posibilitatilor. Lucrarile au durat 3 luni, in perioada 5 septembrie – 5 decembrie, in tot acest timp elevii facand naveta cu microbuzul scolii la o unitate scolara dintr-un sat alaturat.
Pe data de 9 decembrie am avut marea bucurie de a inaugura scoala si de a-i invita pe copii sa paseasca in noua lor scoala, complet schimbata.


Micutii si parintii lor au fost coplesiti de noile conditii : sali de clasa spatioase, luminoase si calduroase, bai moderne, covoare si  perdele noi , material didactic si aparatura electronica. Pentru cei mai mici dintre elevi am amenajat complet mansarda care, dintr-un pod gol, s-a transformat acum intr-o sala de gradinita moderna, primitoare, vesela, cu toate dotarile necesare (carti de povesti, multe jucarii si jocuri, TV si home cinema, dvd-uri cu desene animate si materiale educationale, creioane colorate). De asemenea, tot la mansarda am amenajat o biblioteca cu sala de lectura ( fondul de carte foarte consistent si biblioteca fiind o donatie a unei persoane particulare), precum si o sala pentru un centru de documentare cu mini laborator de informatica cu 5 calculatoare si sala de sedinte. Scoala din Nisipitu este singura din zona care a obtinut autorizatie sanitar-veterinara de functionare.
Si surprizele nu se opresc aici. Proiectul Fundatiei Dinu Patriciu referitor la reabilitarea scolii Nisipitu se va incheia la primavara, odata cu amenajarea unui teren de sport si a unui loc de joaca modern. Lucrarile la aceste obiective sunt acum in plina desfasurare in atelier, urmand ca asamblarea lor sa se faca atunci cand timpul o va pemite, mai precis in luna aprilie 2009, dupa estimarile noastre.