ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
Educatia Merita
test

 

 

Fiind convinsi ca doar o educatie temeinica poate duce la formarea unor indivizi care sa fie atat imputerniciti pentru a actiona pentru realizarea intereselor lor dar si responsabili incat sa actioneze in congruenta cu interesele societatii, considerand asadar ca educatia reprezinta motorul dezvoltarii societatii in care traim, am decis ca eforturile noastre sa fie canalizate catre acest sector al societatii.

Sistemul educational din Romania este deficitar din multe puncte de vedere, printre problemele capitale ale acestuia regasindu-se: subfinantarea, lipsa de coerenta si viziune, intarzierea si superficialitatea reformei, scaderea prestigiului scolii ca institutie. Toate acestea au un impact major asupra performantei scolare a tinerilor din Romania si astfel, asupra viitorului societatii.

Pentru cresterea performatei scolare, Fundatia Dinu Patriciu a initiat programul "Educatia Merita!".Acesta vizeaza doua dintre cele mai grave probleme ale sistemului educational, subfinantarea si declinul de interes al tinerilor. Obiectivele strategice stabilite de fundatie sunt atat promovarea performantei si a studiului ca modele pozitive (direct prin promovarea educatiei ca model de succes in viata dar si indirect prin recompensarea si incurajarea performatei), cat si sprijinirea prin oferirea instrumentelor necesare atingerii acestei performante (prin promovarea dreptului la educatie, prin imbunatatirea conditiilor de studiu si prin reducerea uriasului decalaj dintre mediul rural si cel urban). Daca primul set de obiective vizeaza restaurarea prestigiului sistemului educational, cel de-al doilea urmareste rezolvarea partiala a problemei subfinantarii sistemului. Durata initiala a programului este de doi ani, urmand ca dupa aceasta perioada de timp sa se stabileasca relevanta continuarii programului, cu sau fara redefinirea obiectivelor.