ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
Orizonturi Deschise
test

 

 

UPDATE: Programul Orizonturi Deschise se sisteaza de la 31 ianuarie 2012, pe fondul restructurarii si reorganizarii activitatii Fundatiei Dinu Patriciu.

Fundatia a oferit in ultimii 4 ani cate 100 de burse in valoare de maxim 15 000 USD fiecare, atribuite pe intreaga durata a programului masteral/doctoral, si in masura sa acopere total sau numai partial cheltuielile de scolarizare si de subzistenta implicate de formatia respectiva. Valoarea totala anuala a burselor oferite prin programul de burse Orizonturi Deschise a fost de 1.500.000 USD. 

Programul Orizonturi Deschise se adreseaza acelor tineri care doresc sa-si desavarseasca formatia intelectuala si profesionala prin programe de master sau doctorat in universitatile prestigioase ale lumii, dar care, din motive financiare, nu isi pot duce singuri visul la indeplinire.

Intrucat scopul programului Orizonturi Deschise a fost si ramane acela de a contribui la cresterea nivelului de profesionalism din societatea romaneasca, el este adresat EXCLUSIV acelor tineri care doresc sa se intoarca in tara dupa finalizarea studiilor. Ca atare, din 2011, beneficiarii burselor Orizonturi Deschise care nu-si respecta angajamentul de a se intoarce in tara conform conditiilor prevazute contractual vor returna bursa, precum si penalitati in cuantum de 50% din valoarea acesteia. Aceasta masura este menita sa descurajeze candidaturile celor care nu doresc sa se intoarca in tara, facand astfel posibila oferirea mai multor burse pentru tinerii care inteleg si sunt de acord cu scopul programului si care deci de angajeaza in mod onest sa  revina in Romania si sa contribuie la dezvoltarea societatii. Toate sumele returnate de catre bursierii care incalca acest angajament, inclusiv penalitatile, sunt utilizate pentru derularea de programe educationale.