ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

Realitatea.net: Romanii sunt educati: Cum s-a umplut Universitatea Princeton de studenti romani

Imediat dupa 1989, studentii romani au inceput sa opteze pentru studiul in strainatate. Fara posibilitati materiale grozave - taxele sunt de zeci de mii de euro -, sansa celor mai multi era de a obtine o bursa de studii.

In anii care au urmat, o interesanta comunitate de studenti romani s-a creat in jurul Universitatii Princeton, una dintre cele mai renumite institutii de invatamant din Statele Unite, alaturi de Harvard si Yale. In fiecare an, la Princeton sunt in jur de 30 de romani.

Adevarul: Esti elev? Afla cum poti promova doi ani de studii intr-un an scolar
 
Ministerul Educatiei a aprobat, printr-un ordin, metodologia prin care, incepand de anul scolar 2012 - 2013, elevii vor putea promova doi ani de studiu in unul singur. Cei interesati, dar, mai ales, cei capabili de asa ceva se vor putea inscrie in perioada 1 martie - 1 mai 2012.

Ziarul Financiar: Ce salarii solicita IT-stii

Este normal ca o persoana cu mai mult de cinci ani de experienta in IT, care cunoaste o a doua limba straina in afara de engleza sa ceara salarii mai mari decat in alte domenii. Eu nu m-as duce la o alta companie pentru mai putin de 2.000 de euro, pentru ca este foarte greu sa gasesti candidati care sa fie specializati pe partea tehnica si care sa stie doua limbi straine", spune Florin M., 30 de ani, angajat in cadrul unei multinationale din domeniul IT, care are peste sapte ani de experienta in IT si care cunoaste limbile engleza si germana.

Stefan Vlaston (Contributors.ro): Scoala profesionala romaneasca, intre un trecut esuat si un viitor incert

Lunga istorie a scolii profesionale romanesti s-a terminat prin disparitia ei totala, in 2009. Cand Ecaterina Andronescu a oprit cifrele de scolarizare ale Scolii de Arte si Meserii, dupa principiul: „eu te-am facut, eu te omor!”

Inainte de 1990 si cativa ani dupa, a functionat o scoala profesionala romaneasca eficienta si normala. Dupa clasa a X-a, intre 16-19 ani, pe baza de contracte de scolarizare intre scoli si unitati economice si intre acestea si elevi, prin care elevilor li se asigurau locuri de munca un numar de ani dupa terminarea scolii si o bursa de scolarizare.

05.12.2011

Numar de vizualizari: 4538