ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

Money.ro: Lista celor mai mari venituri nete ale profesorilor din universitatile de stat

Elena Abrudan, sef de departament la Universitatea Babes-Bolyai (UBB) din Cluj, a incasat lunar circa 18.093 de euro in anul fiscal 2010. Dumitru Matis, decan la o facultate  din UBB Cluj, a castigat 7.840 de euro pe luna in 2010. Ion Popa, prodecan la ASE, a incasat lunar circa 7.546 de euro in 2010.

Evenimentul Zilei: Ce avantaje ai daca alegi o scoala privata in locul celei de stat

In conditiile in care sistemul romanesc de invatamant trece prin schimbari ce par ca nu mai ajung la sfarsit, tot mai multi parinti apeleaza la varianta oferita de privati.
Un prim criteriu de selectie a elevilor pentru scolile private il reprezinta costul scolarizarii. Mentinerea acestuia la acelasi nivel pe parcursul celor patru ani de studiu este de putine ori garantat contractual, dar poate fi achitat in zece rate lunare.

Avocatura.ro: Fosti studenti ai Universitatii Spiru Haret castiga in instante recunoasterea diplomelor

Studenti ai Universitatii Spiru Haret (USH) din Bucuresti, ale caror diplome de licenta fie nu au fost eliberate, fie nu au fost recunoscute de Ministerul Educatiei, incep sa castige in instanta recunoasterea drepturilor. Carmen Cretu, avocat colaborator al Casei de Avocatura Coltuc, a declarat pentru Avocatura.com ca pe rolul instantelor se afla din ce in ce mai multe dosare, avand in vedere ca sunt multi fosti studenti care au terminat in 2005-2006 si nu le sunt recunoscute diplomele.

Aradon.ro: Un profesor lucreaza 12,5 ore pe zi

Pare incredibil dar asa reiese din calculele pe care un profesor aradean le-a facut dupa ce a constatat ca are din ce in ce mai putin liber. Mesajul circula pe mailurile cadrelor didactice din municipiu. Redam mai jos imparteala orelor petrecute in slujba invatamantului preuniveristar de stat.

08.11.2011

Numar de vizualizari: 4362