ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Un nou numar al revistei Stiinta&Tehnica

SHARE: tweet this

Incepand cu 7 noiembrie, la toate punctele de difuzare a presei si in reteaua de micro-magazine Mic.ro este disponibil numarul 8 al revistei Stiinta&Tehnica.

Afla totul despre experimentul Stratospherium 2011, descopera cand va ajunge primul om pe Marte, investigheaza alaturi de noi misterul vitezei supraluminice si invata secretele biotehnologiei – totul in editia de noiembrie a revistei Stiinta&Tehnica.

Pe 15 octombrie, revista Stiinta&Tehnica a realizat un experiment unic in Romania, Stratospherium 2011, lansand cu succes un balon de inalta altitudine la granita dintre atmosfera si spatiul cosmic, stabilind un nou record est-european: 35,304 m si realizand fotografii in premiera cu Romania vazuta din stratosfera, de la granita dintre atmosfera planetei noastre si spatiul cosmic. In editia de noiembrie a revistei noastre, va propunem un fotoreportaj unic in presa romaneasca, scris chiar de initiatorul acestui fabulos experiment – astronomul amator Catalin Beldea, care ne povesteste pe larg desfasurarea proiectului intr-un material ilustrat cu fotografii senzationale. Cea mai spectaculoasa fotografie realizata din nacela balonului care a daramat recordul est-european de altitudine beneficiaza de un spatiu special: S&T va ofera cadou un poster de colectie cu Dobrogea vazuta din spatiu.

Spatiul este, de altfel, tema centrala a editiei de noiembrie a revistei: in continuarea experimentului Stratospherium, mergem mai departe, mai sus de stratosfera, pe orbita inferioara a Terrei, unde unul dintre cei mai experimentati jurnalisti de popularizare a stiintelor din Romania, Cristian Roman, ne face cunostiinta cu fabuloasele prototipuri ale companiei Virgin Galactic, visul frumos al unui miliardar indraznet, Sir Richard Branson. Si mai sus decat Branson tinteste insa un player cu multe resurse si care joaca extrem de energic in cursa spatiala a secolului XXI: China – entuziastul Claudiu Tanaselia, autorul site-ului de stiri din spatiu http://www.parsec.ro ne dezvaluie planurile foarte apropiate ale Chinei de a construi o noua statie spatiala, pe orbita Terrei, pana in 2020. Iar dincolo de orbita planetei noastre se afla marea provocare a explorarii spatiale: Marte, o planeta care ne fascineaza din cele mai vechi timpuri – exista viata pe Marte? cand va ajunge primul om pe Planeta Rosie? ce resurse nebanuite are aceasta planeta? – raspunsul la toate aceste intrebari il aflati din dosarul lunii noiembrie.

Tot in ultimul numar al revistei aflati care sunt gadgeturile care te transforma in spionul perfect, de ce nu putem fi siguri ca exista o viteza mai mare decat aceea a luminii, care sunt secretele biotehnologiei si ale testelor genetice si cand va veni urmatoarea era glaciara.

Revista Stinta & Tehnica a fost relansata de Fundatia Dinu Patriciu impreuna cu Adevarul Holding, la inceputul lunii aprilie, 2011, are 120 de pagini bogat ilustrate, informatie de calitate si costa 8,8 lei. Apare lunar, in prima zi de Luni a fiecarei luni. Daca iti place S&T, afla de aici cum te poti abona!

04.11.2011

Numar de vizualizari: 4882