ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

Evenimentul Zilei: Fuziunea universitatilor, ultimul colac de salvare

De cativa ani, notiunile "consortiu" si "fuziune" se tot vehiculeaza in mediul universitar, insa nicio institutie nu si-a asumat demersul pana la capat. Lipsa unui model autohton de succes si orgoliile personale ori de grup au facut sa se bata pasul pe loc in aceasta privinta. Anul acesta, insa, universitarii au luat tema mai in serios.
Lipsa studentilor, ierarhizarea care diminueaza bugete si dificultatea de a intra in topuri internationale au dus la initierea ori reluarea negocierilor. Cateva exemple: La Timisoara, se pregatesc de fuziune Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" cu Politehnica Timisoara, in Mures se discuta despre fuziunea Universitatii de Arte, a celei de Medicina si a Universitatii "Petru Maior", iar Universitatea de Nord din Baia Mare se pregateste de fuziune cu cea Tehnica din Cluj-Napoca.

Romania Libera: Studiile in strainatate ofera posibilitatea unei maturizari normale

Absolvirea unei scoli peste hotare va poate oferi mai multe perspective de cariera si perfectionarea intr-o limba straina. De asemenea, posibilitatea de a trai o experienta internationala si de a primi o educatie la un nivel mai inalt sunt aspecte importante care va pot face sa aplicati la o universitate din strainatate. Nu in ultimul rand, alegerea unei scoli in Europa sau Statele Unite ale Americii va poate permite sa faceti parte dintr-un proces de maturizare normal, la finalul caruia veti capata independenta.

Ziarul Financiar: Haosul de pe terenul Educatiei care da bine pe hartie

De aici de unde ma aflu eu si privesc lucrurile, adica din miezul lor cel mai fierbinte, masurile ministerului Educatiei par incropite pe genunchi, sunt haotice si afecteaza calitatea procesului instructiv-educativ.
Pentru cei care nu sunt la curent, in acest an scolar sunt obligatorii testele initiale la toate materiile, cu subiecte concepute dupa modelele oferite pe site-ul edu. ro, cu note care nu se vor trece in catalog si nici macar nu se vor comunica elevilor la clasa - decat ca medie generala, rezultatul obtinut putand fi cunoscut doar individual, daca elevul vine cu un parinte sa solicite acest lucru profesorului.

Avocat.net: Ce universitati organizeaza studii inca neacreditate?

Daca Academia de Studii Economice si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografie “I.L. Caragiale” au toate facultatile acreditate, nu acelasi lucru se poate spune despre Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Vest sau Politehnica din Bucuresti.

10.10.2011

Numar de vizualizari: 4688