ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

Ziarul Financiar: Ce facultate trebuie sa urmezi ca sa obtii 700 de euro net la angajare

Salariile oferite tinerilor absolventi ai facultatilor cu profil IT (cibernetica, automatica si calculatoare sau electronica) incep de la 700 de euro net pe luna, iar un angajat cu experienta in software ajunge pana la 1.500 euro net/luna.

"Ofertele salariale au crescut cu 15% anul acesta pentru pozitiile scoase la concurs in domeniul IT, pentru ca multi specialisti au plecat in strainatate, iar companiile au ramas cu pozitii descoperite si cu nevoia de angajati. In domeniul software se ofera salarii mai mari pentru ca este o meserie grea, care presupune multi ani de scoala si care nu este pentru toata lumea", spune Mirela Marinescu, recruitment manager in cadrul grupului de firme cu activitati in domeniul resurselor umane APT.

Puterea: Statul da bani si elevilor de la privat

Elevii care invata la particular vor beneficia de aceeasi finantare de la Guvern ca si cei care invata la stat. Sindicalistii din invatamant sustin ca prevederea din noua lege, care „pompeaza” banii publici la particulari, a fost introdusa de politicienii care au interese in scolile private.

„Incepand cu anul fiscal 2012, vom oferi aceeasi finantare per elev atat pentru cei care invata la stat, cat si pentru cei de la scolile particulare. Nu puteam aplica aceasta prevedere de anul acesta, deoarece bugetul era deja stabilit, inainte sa fie publicata noua lege. Daca statul ofera in prezent 3.000 de lei per elev pentru cei de la stat, incepand cu 2012, aceeasi suma va fi oferita si pentru cei de la particular”, a declarat ministrul Daniel Funeriu, in cadrul unei dezbateri cu tema „Educatie si reforma”.

Euractiv: Invatamantul superior din Europa nu functioneaza suficient de bine

In ultimii ani, numarul si diversitatea institutiilor de invatamant superior, precum si numarul de studenti, au crescut substantial. Dar adesea finantarea, structurile de guvernanta si programele scolare nu au reusit sa tina pasul. Invatamantul superior nu functioneaza suficient de bine pentru a asigura Europei suficiente persoane cu competente adecvate pentru a crea locuri de munca si crestere economica. Comisia Europeana a prezentat marti o strategie de reforma pentru sporirea numarului de absolventi, imbunatatirea calitatii activitatii de predare.

Money Extress: Spaime bine educate

Milioane de absolventi de liceu din lumea bogata si au luat zilele acestea, cu lacrimi in ochi, la revedere de la parinti si au inceput o viata noua la universitate. Unii sunt atrasi de o pasiune pura pentru invatatura. Dar indiferent de pasiuni, majoritatea considera ca, daca vor petrece trei sau patru ani la facultate – acumuland in acest timp o datorie uriasa –, isi vor impulsiona sansele de a prinde o slujba sigura si bine platita.

Agerpress: Daniel Funeriu: Cuvantul 'reforma' s-a demonetizat, ceea ce vrem este o schimbare profunda a sistemului de educatie

"Ma simt destul de stingher atunci cand aud 'reforma lui Daniel Funeriu', din doua motive. Am fost intotdeauna destul de alergic la cuvantul 'reforma' dintr-un motiv foarte simplu. Nu cred ca a fost un ministru, nu doar al Educatiei, care sa nu-si inceapa mandatul in forta, cu una sau mai multe reforme, dar, din pacate, nu am vazut foarte multi care sa le fi facut. Nu vreau sa fac aici o critica, dar cred ca acest cuvant 'reforma' a fost demonetizat, incat insasi utilizarea cuvantului ma duce cu gandul la un esec. (...) As vorbi mai degraba despre faptul ca ceea ce vrem sa facem este o schimbare profunda de sistem. O schimbare care are ca scop sa punem energiile Romaniei in miscare", a declarat Daniel Funeriu.

22.09.2011

Numar de vizualizari: 4518