ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Cum a reflectat presa deschiderea noului an scolar

SHARE: tweet this

Curentul: Funeriu le-a cerut parintilor sa se implice mai mult in educatia copiilor

Clopotelul a sunat pentru peste 3.200.000 de elevi care au inceput, ieri, scoala. Dintre acestia, peste 652.000 sunt prescolari, 814.000 sunt elevi din invatamantul gimnazial, aproximativ 865.000 sunt in invatamantul gimnazial, iar 922.000 in invatamantul liceal. In Bucuresti invata aproximativ 220.000 elevi si prescolari in 400 de unitati de invatamant cu personalitate juridica si aproximativ 50 de unitati de invatamant fara personalitate juridica. Prezent la o scoala din Capitala, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu, le-a cerut parintilor luni, cu prilejul deschiderii noului an de invatamant, sa se implice in viata scolii, sustinand ca doar printr-o „relatie corecta“ intre scoala si acestia poate exista un invatamant de calitate

Mediafax: Inceperea noului an scolar - Funeriu: multumesc profesorilor pentru ceea ce au facut

Ministrul Educatiei Daniel Funeriu a participat, luni, la festivitatea de deschidere a noului an scolar in Bucuresti, in discursul sau demnitarul indemnandu-i pe parinti sa fie alaturi de scoala si a multumit profesorilor pentru ceea ce au facut "anul trecut, dar si de-a lungul timpului.

Romania Libera: Prima zi de scoala, intre parada modei si cladiri improvizate

Prima zi de scoala a fost una a contrastelor. Daca in curtile scolilor din oras elevii au venit relaxati, mandrindu-se cu ultimele achizitii vestimentare, in judet primul clopotel a rasunat in spatii improvizate de invatamant. Deschiderea unui nou an scolar a fost un prilej pentru multi dintre elevii de liceu din orasul Constanta de a-si etala masinile, coafurile si imbracamintea. Inainte de a cumpara flori, liceenii nu au uitat sa treaca pe la tutungerie. Fetele au optat si in acest an pentru pantaloni mulati, pantofi cu toc, la care au asortat rujuri in culori aprinse.

Adevarul: Prima zi de scoala, fara haine „de fite", doar cu etalarea bolizilor auto de zeci de mii de euro

Cei mai multi elevi galateni au renuntat la parada modei, respectand astfel deciziile impuse de conducerile scolilor privind obligativitatea uniformei. Chiar daca in cataloage figureaza peste 85.000 de copii inscrisi, multi vor renunta la scoala pe parcursul anului.
Daca in alti ani in prima zi de scoala aveam parte de o adevarata parada a modei in zona unitatilor de invatamant, anul acesta "reprezentatiile" au disparut, ele mutandu-se in zona Bacalaureatului. De vina par sa fie conducerile scolilor, care le-au impus uniforme sau elemente distinctive care nu prea se "pupa" cu moda zilei.

13.09.2011

Numar de vizualizari: 4388