ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

Romania Libera - Cum se schimba viata de student

Burse asigurate de firme sau persoane fizice, subventii, legitimatii si adeverinte eliberate gratuit, evaluari ale profesorilor, care vor fi facute publice, sunt cateva dintre masurile incluse in proiectul de Statut al Studentului.

Hotnews - Statutul studentului

Ministerul Educatiei a elaborat, in premiera, dupa discutii cu reprezentantii organizatiilor studentesti, un proiect al Statutului Studentului, document ce isi propune sa stabileasca drepturile, dar si obligatiile tuturor celor care invata in universitatile romanesti. Documentul, care a fost publicat luni pe site-ul Ministerului Educatiei, prevede, printre altele, ca studentii vor avea dreptul sa cunoasca "mecanismele prin care se stabilesc taxele de studiu precum si alte taxe percepute de universitate studentilor", dar si sa evalueze "prestatia cadrelor didactice".

Adevarul - Rectorii acuza: masteratele, lasate pe tusa

Clasificarea universitatilor, proces demarat in primavara si care ar fi trebuit sa se incheie pana acum, ii pune in incurcatura pe cei care intentionau sa se inscrie la un masterat. Rectorii universitatilor private, dar si unii conducatori ai unor universitati de stat se plang ca nu pot organiza deocamdata concursurile de admitere.

Adevarul - Asociatiile studentesti, bilet catre angajare

Ca activist intr-o asociatie a facultatii poti sa fii coordonator de comunicare sau responsabil cu Resursele Umane, cel care recruteaza noi membri. Tinerii castiga in aceste organizatii experienta inca din timpul facultatii – criteriu cerut de majoritatea angajatorilor.

Edu.ro - Guvernul a crescut numarul de burse pentru tinerii din Republica Moldova

In cadrul sedintei de Guvern din data de 24.08.2011 a fost aprobat proiectul de Hotarare de Guvern privind modificarea anexei la Hotararea Guvernului nr. 414 privind aprobarea cifrei de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar si superior de stat in anul scolar/ universitar 2011-2012.
Prin acest act normativ, statul roman a crescut oferta de burse alocate elevilor si studentilor din Republica Moldova, de la 2150, la 5000 de locuri.

31.08.2011

Numar de vizualizari: 4436