ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

Ziarul Financiar - Topul celor mai mari centre universitare. Din ce orase poti recruta cei mai multi IT-isti si ingineri.

Cei care vor sa deruleze noi investitii in sectoare precum IT, electronica sau constructii de masini ar trebui sa se orienteze spre orase ca Bucuresti, Iasi, Cluj sau Brasov, acestea fiind cele mai mari centre universitare din tara, potrivit brosurii publicate de Guvern pentru atragerea investitorilor straini.
"Pe langa Bucuresti, investitorii straini care vor sa deschida o afacere in Romania ar trebui sa se uite in zona Iasiului, pentru ca si Iasi, si Suceava sunt centre universitare puternice care furnizeaza forta de munca calificata", a spus Ion Ciuca, director al Directiei Strategii si Finantare Institutionala din cadrul Ministerului Educatiei.

Hotnews - Cum a prezentat la Putna Liga Studentilor Romani din Strainatate principalele idei pentru dezvoltarea Romaniei pe urmatorii 30 de ani

Liga Studentilor Romani din Strainatate a marcat luni, 15 august, la Manastirea Putna, implinirea a 140 de ani de la primul congres al studentilor romani de pretutindeni. Aproximativ 100 de reprezentanti LSRS, imbracati in costume populare sau purtand drapelul, au prezentat concluziile preliminare ale unui forum desfasurat la Bucuresti, prin care acestia incearca sa lanseze o viziune pentru dezvoltarea Romaniei pe urmatorii 30 de ani. In cadrul evenimentului, studentii au dezvelit o placa comemorativa, au depus coroane de flori la bustul lui Mihai Eminescu si la mormantul lui Stefan cel Mare.

Adevarul - Uniforme obligatorii la scoala si pe strada

Fie ca este vorba de un ecuson, o cravata, o esarfa sau o uniforma, elevii vor fi obligati sa poarte elementele specifice scolii in care invata. Anul scolar 2011-2012 vine cu o serie de modificari impuse de Legea educatiei, dar si de legislatia secundara care trebuie aprobata pana la inceputul lunii septembrie.

Romania Libera - dispretul nostru ii intareste

Am participat saptamana trecuta la Forumul „Romania Juna"[..] unde am avut ocazia sa conversez cu vreo 20 de tineri excelenti. Educati atat in tara, cat si in strainatate, elementul care mi s-a parut ca ii diferentiaza era voluntarismul, dorinta de a schimba ceva. Cand a fost vorba sa articuleze problemele si solutiile Romaniei, s-au orientat spre mai multe: lipsa de civism, amestecul intre politica si administratie, faptul ca politicile sunt decise fara a avea la baza date solide, lipsa de transparenta si de responsabilitate a tribunalelor, politizarea presei si a societatii civile etc. Sa-l ascult pe fiecare a fost un exercitiu de optimism, pentru ca e mereu mai bine sa stai de vorba cu oameni frustrati care se gandesc la solutii decat cu oameni care au ajuns la concluzia ca „asa e in Romania" si nu e nimic de facut.

17.08.2011

Numar de vizualizari: 4356