ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

A aparut numarul 4 al revistei Stiinta & Tehnica

SHARE: tweet this

Incepand cu 4 iulie, la toate punctele de difuzare a presei si in reteaua de magazine Mic.ro este disponibil numarul 4 al revistei Stiinta & Tehnica.

Editia S&T a lunii iulie se deschide cu un spectaculos science-pictorial: o colectie de fotografii impresionante stranse sub conceptul S.O.S. Dezastru: dezastrele si calamitatile naturale din secolul XXI formeaza imaginea unei planete aflate in cumplita suferinta. Urmeaza, apoi, un reportaj in exclusivitate pentru Romania, despre un prototip de senzatie – Solar Impulse – avionul solar care a fost vedeta incontestabila a conferintei Green Week desfasurata luna trecuta la Bruxelles.

Dosarul lunii iulie este dat de ELI (Extreme Light Infrastructure) – superlaserul din Romania care se va construi la Magurele si va fi unul dintre cele mai importante centre de cercetare din domeniul fizicii nucleare de pe Pamant (atat de important incat unii experti indraznesc deja sa-l compare cu faimosul CERN). Pentru a afla totul despre ambitiosul proiect, S&T a stat de vorba cu doi dintre cercetatorii care vor fi implicati in proiect: doctorul in fizica Florin Negoita, de la Institutul National de Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei, si doctorul fizician Daniel Ursescu de la Institutul National de Fizica Laserelor, Plasmei si Radiatiilor.

Tot din numarul 4 al revistei Stiinta & Tehnica puteti afla pe larg povestea expeditiei din Laponia, in urma careia revista noastra a fost distinsa de agentia spatiala americana NASA cu Astronomy Picture of the Day, dar si cine au fost stapanii lumii in urma cu peste 250 de milioane de ani, cu mult inainte ca dinozaurii sau mamiferele sa fi calcat pe Terra. Si pentru ca tot vorbim despre Terra, va propunem un reportaj inedit: Terra Virtuala – planeta din interiorul unui supercomputer.

In cadrul rubricii consacrate de ucronie aflam ce s-ar intampla daca s-ar inversa polii magnetici; iar la rubrica “Pe intelesul tuturor” ne intalnim cu Teoria stringurilor si superstringurilor, explicata de marele cercetator roman Andrei Dorobantu. De asemenea, din editia de iulie a S&T descoperim ce inseamna lumina verde (si ne intalnim cu alt mare cercetator roman, Sorin Comorosan), cum anume ne influenteaza puterea sau daca sunt eficiente exercitiile pentru antrenarea creierului.

Nu in cele din urma, avem un reportaj (din nou) in exclusivitate, din Silicon Valley, de la Intel@Research Day, din care aflam ce minuni hi-tech ne asteapta in materie de hardware de la cel mai mare producator de procesoare din lume in viitorul foarte apropiat.

Revista Stinta & Tehnica a fost relansata de Fundatia Dinu Patriciu impreuna cu Adevarul Holding, la inceputul lunii aprilie, 2011, are 120 de pagini bogat ilustrate, informatie de calitate si costa 8,8 lei. Apare lunar, in prima zi de Luni a fiecarei luni. Daca iti place S&T, afla de aici cum te poti abona!

06.07.2011

Numar de vizualizari: 4799