ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Trei elevi romani participa in acest an la Intel International Science and Engineering Fair

SHARE: tweet this

Intel International Science and Engineering Fair este cel mai important Targ de Inventii din lume adresat tinerilor cuprinsi in invatamantul preuniversitar, numarul participantilor depasind anual 6 milioane, in timp ce valoarea premiilor puse in joc depaseste 4 milioane dolari.

Anul trecut, Cristian Rosu, la momentul respectiv elev in clasa a XII-a la Colegiul National Emanuil Gojdu din Oradea, profilul matematica-informatica, a castigat o medalie de aur cu un dispozitiv care, in caz de accident, franeaza in locul soferului. Tot anul trecut, Cristian a castigat locul II la sectiunea “Elevul anului” in cadrul Galei Premiilor in Educatie, eveniment organizat de Fundatia Dinu Patriciu.

In acest an, la concursul ce va avea loc saptamana viitoare la Los Angeles, trei elevi romani vor incerca sa castige marele premiu pus in joc, respectiv 75.000 de dolari.

Potrivit Gandul.info, unul dintre concurenti este Ionut Alexandru Budisteanu, de 18 ani, elev in clasa a zecea la Colegiul National Mircea cel Batran din Ramnicu Valcea, el urmand sa participe la Intel ISEF cu un limbaj de programare ce are rolul de a usura munca unui programator;

„Este vorba de un limbaj de programare care incearca sa contina cat mai multe paradigme ale inteligentei artificiale. Limbajul de programare este un interpretor, in care se pot scrie mai multe coduri si ajuta, spre exemplu, la crearea unui soft de recunoastere faciala", a explicat Ionut pentru gandul.info.

Ceilalti doi participanti sunt Emilia Nicoleta Ion, de 19 ani, si Dragos Stefan Gherghescu, de 18 ani, de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti. Proiectul propus de cei doi presupune controlul populatiei de tantari prin metode biologice.

04.05.2011

Numar de vizualizari: 4617