ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Au inceput inscrierile in programul de burse Orizonturi Deschise

SHARE: tweet this

Inscrierile pentru cel mai amplu program national de burse private pentru masteranzi si doctoranzi, Orizonturi  Deschise, derulat de Fundatia Dinu Patriciu pentru al patrulea an consecutiv, se desfasoara in perioada 15 aprilie - 15 iunie 2011.

Prin acest program, Fundatia Dinu Patriciu acorda anual 100 de burse in valoare individuala de 15.000 USD pe an, pe toata perioada programului de pregatire.

Programul Orizonturi Deschise se adreseaza tinerilor care doresc sa urmeze programe de master sau doctorat la cel mai inalt nivel, in cadrul universitatilor de prestigiu din afara tarii. Pentru a se inscrie, candidatii trebuie sa fie cetateni romani si sa fie admisi la universitati de top din lume.     

Scopul final al programului Orizonturi Deschise este acela de a oferi Romaniei tineri specialisti instruiti la cele mai bune universitati din lume, capabili si dornici sa schimbe in bine societatea romaneasca. Din acest motiv, beneficiarii burselor Orizonturi Deschise se angajeaza sa se intoarca in tara dupa terminarea programului de master/doctorat pentru o durata de timp cel putin egala cu cea a formatiei urmate pentru care au primit bursa, in caz contrar urmand a returna contravaloarea bursei si a penalizarilor specificate in contractul de bursa privata.

„De patru ani avem sute de tineri, bursieri Orizonturi Deschise, care s-au intors in Romania si au inceput sa dezvolte proiecte frumoase aici. Noi suntem foarte mandri de ei.” a declarat Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

Pentru anul academic 2011-2012 vor fi acordate 100 burse impartite astfel: 28 pentru bursierii din anii trecuti care au un program mai mare de un an si si-au mentinut rezultatele academice si 72 pentru noii bursieri. Cele 72 de burse sunt impartite pe domenii dupa cum urmeaza: stiinte economice - 18 burse, stiinte exacte, inginerie si IT - 18 burse, stiinte sociale si stiinte umane - 18 burse, medicina, biologie si stiintele mediului - 7 burse, arhitectura, design si arte plastice - 6 burse si alte domenii - 5 burse.

Cei interesati se pot inscrie completand formularul online care poate fi accesat intre 15 aprilie si 15 iunie 2011 la adresa de internet https://candidatiorizonturideschise.fundatiadinupatriciu.ro/, urmand sa trimita prin posta, la adresa Fundatiei (Cladirea Lakeview, Bulevardul Barbu Vacarescu 301 - 311, etaj 14, sector 2, Bucuresti), dosarul de candidatura, cu toate documentele necesare. In data de 18 iulie a.c. se va face publica lista beneficiarilor programului pentru anul academic 2011-2012.

Detaliile complete ale programului, dar si formularul de inscriere online sunt disponibile aici.

15.04.2011

Numar de vizualizari: 5658