ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Guvernul pregateste uniformizarea salariilor profesorilor

SHARE: tweet this

Primul Ministru a anuntat joi ca Guvernul pregateste un act normativ prin care sa uniformizeze salariile profesorilor, astfel incat cadrele didactice care au castigat in instanta cresteri salariale sa nu beneficieze de aceste majorari.

"Romania nu are bani sa plateasca majorarile salariale ale profesorilor. Trebuie sa venim cu un act normativ care sa spuna ca atat poate tara sa plateasca pentru profesori",  a declarat premierul Emil Boc.

"Parlamentul a adoptat in 2008 o lege de majorare a salariilor profesorilor cu 50%. Guvernul Tariceanu a dat o Ordonanta de Urgenta prin care a limitat cresterea salariilor profesorilor cu 17%. In urma declararii neconstitutionalitatii acestei OUG emise de Guvernul Tariceanu, in instante au aparut practici neunitare de-a lungul timpului. In unele instante s-a obtinut reincadrarea si plata salariala cu 50%, in unele instante nu. S-a obtinut chiar si reincadararea cu salarii majorate de 50%, iar noua lege a salarizarii pe care noi am adoptat-o anul trecut spune ca salariul din luna octombrie se majoreaza cu 15%, asa cum a fost valabil pentru tot bugetarul. Salariul brut se majoreaza cu 15%. In Romania exista categorii de profesori care au salariul majorat cu 50%, plus 15% la fel ca toti bugetarii, iar pe de alta parte exista foarte multi profesori care nu au salariul majorat cu 50% ci doar cu acel procent care s-a dat la toata lumea. In aceste conditii, in Romania este nevoie de un act normativ care sa spuna foarte clar ca atat isi poate permite tara sa plateasca pentru profesori. 17% majorarea din 2008, plus 15% majorarea care s-a aplicat pentru toti bugetarii", a declarat Boc.

Executivul a discutat joi in prima lectura proiectul de act normativ, el urmand sa fie trimis spre avizare Consiliului Economic si Social (CES) saptamana viitoare, iar apoi inaintat Parlamentului spre adoptare.

"Exista posibilitatea asumarii raspunderii pe acest proiect de lege", a mai spus Emil Boc.

31.03.2011

Numar de vizualizari: 5115