ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

- Studiile facute la ultimul Targ de Universitati Internationale, RIUF, arata ca mai bine de 60% dintre tinerii romani doresc sa se intoarca in tara dupa terminarea studiilor facute in afara tarii scrie AmosNews. Astfel, desi printre motivele intoarcerii in tara se numara prietenii si familia, nu putini sunt cei care declara faptul ca iubesc Romania, ca vor sa isi porneasca o afacere pe meleagurile patriei, sau ca isi doresc o cariera de succes la ei in tara.

- Ministerul Educatiei, in parteneriat cu trei universitati din tara a inceput implementarea unui proiect prin intermediul caruia se doreste cresterea numarului persoanelor cu dizabilitati care frecventeaza invatamantul superior. Potrivit tribuna.ro, "primii beneficiari ai acestui proiect sunt 300 de persoane cu dizabilitati, studenti sau viitori studenti, carora li se va facilita accesul la programele de studiu oferite de cele trei universitati".

- Transformarea ciclului primar in 5 ani, precum si transferarea clasei a IX-a spre gimnaziu sunt de natura sa nu aduca beneficii sistemului de invatamant, sustine fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu intr-un interviu acordat ziare.com. "Daca acceptam finalizarea ciclului obligatoriu, cu trecerea clasei a IX-a la gimnaziu, fara un certificat de pregatire profesionala, care sa le dea o calificare celor care termina clasa a IX-a, ne vom trezi in situatia in care, mai ales in mediul rural, o sa avem absolventi de scoala obligatorie fara nicio calificare si care nu vor putea iesi din catunele in care s-au nascut" spune Andronescu.

-Educatia a luat 3,8 mil. euro de la UE ca sa transforme 400 de profesori in "facilitatori permanenti" scrie wall-street.ro. Proiectul va dura trei ani, iar implementarea lui a inceput la 1 ianuarie 2011. Obiectivul principal este de a pregati personalul didactic in domeniul proiectarii si implementarii activitatilor de invatare permanenta in scoala, precum si dezvoltarea unor metodologii specifice de interventie, in vederea imbunatatirii ofertei de activitati extrascolare la nivelul invatamantului preuniversitar.

- Adevarul: Din facultati, angajati la Facebook si Google. "Mirajul unei cariere la unul dintre gigantii internetului si dorinta de a schimba lumea cu idei si produse noi imping tot mai multi absolventi romani din IT sa ia calea strainatatii. O generatie pierduta? Sunt tineri obisnuiti, imbracati in blugi, cu rucsacuri in spinare, dar au in buzunare contracte la care putini de varsta lor ar putea spera.

08.03.2011

Numar de vizualizari: 4661