ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

Cum sa faci reforma universitara dintr-un foc: "discutiile privind reforma universitara romaneasca frapeaza, dincolo de grava politizare, prin neglijarea unui ingredient esential: motivatia pentru competitivitate academica. Contractele pe termen limitat pentru profesori si internationalizarea corpului universitar ar putea imbunatati calitatea educatiei" se mentioneaza intr-un articol publicat de Adevarul.

In aceeasi nota, tot in Adevarul: Jucu si Titu pot duce universitatile romanesti in topurile globale.

Cine ramane si cine pleaca din universitati: “potrivit ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, vor fi necesare nu mai putin de 50 de hotarari de guvern si 100 de ordine de ministru pentru aplicarea legii si a cadrului general” scrie Raluca Alexandrescu in Revista 22. Exista insa un pachet de masuri cu efecte directe si, teoretic, cu aplicabilitate imediata….

Blocaj juridic in aplicarea Legii Educatiei Nationale: “aplicarea Legii Educatiei Nationale a inceput cu stangul” scrie Stefan Vlaston intr-un material publicat pe Campusnews.ro. “Desi era clar ca parasirea unui cadru de organizare, functionare si reglementare a unui sistem asa de mare si complicat, cum este educatia, necesita masuri tranzitorii de operare, Ministerul Educatiei a ales cel mai prost mod de a promova aceste prevederi: prin ordin de ministru”.

Politica educationala in Romania in contextul integrarii” se numeste suita de articole publicata de cotidianul “Ultima ora”. Prima parte este disponibila aici, a doua parte aici, a treia parte aici, iar a patra parte aici.

Clujul ramane fara studenti tunisieni scrie Romania Libera: "Revolutia din Tunisia si marirea considerabila a taxelor de studiu ar putea lasa Clujul fara studenti tunisieni. Pana acum, Cluj-Napoca era o adevarata Mecca pentru studentii tunisieni care vroiau sa devina medici, farmacisti ori stomatologi. In fiecare an de studiu se inscriau sute de studenti, atrasi de taxele mai mici decat in universitatile occidentale, dar si de posibilitatea de a studia primii trei ani in limba franceza. Acum, numarul studentilor tunisieni este in descrestere alarmanta. Studentii din Tunisia aduc, in medie, cate 1.000 de euro pe luna in Cluj, iar in conditiile in care sunt 1.300 de studenti tunisieni, rezulta ca ei aduc in comunitatea locala minimum 1.300.000 de euro pe an."

17.02.2011

Numar de vizualizari: 4872