ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

Studentii cer sa plateasca mai putine taxe la facultate: aproximativ 71% dintre studentii facultatilor de stat sustin ca taxele de studii sunt mari, potrivit unui studii realizat de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), la care au participat 20.000 de studenti din 24 institutii de invatamant superior. Tinerii sunt nemultumiti si de faptul ca, pe langa aceste taxe, sunt nevoiti sa dea bani pentru adeverinte, carnete, transferuri, inmatriculari, inscrierii etc. si solicita eliminarea acestor plati scrie ziarulprahova.ro.

Din ce traiesc universitatile? Potrivit capital.ro, Finantarea de baza a universitatilor de stat din Romania a scazut cu 10% de la inceputul crizei, iar pentru perioada urmatoare se asteapta noi reduceri. Prin comparatie cu situatia din alte state europene, cea din Romania nu este inca tragica. Ingrijoratoare este insa lipsa de solutii a universitatilor autohtone.

Tudor Octavian scrie in Jurnalul National despre invatamantul scump: nu devii pianist daca n-ai pian. Cei care iau lectii de pian numai in scoala ajung mari pianisti doar prin exceptie.  Sanse cu adevarat au doar copiii crescuti cu pianul in casa, astfel ca instrumentul sa devina totuna cu fiinta lor. Si nu crescuti cu orice pian, ci cu unul de cea mai buna conditie, altfel spus cu un pian scump. Scumpi sunt si profesorii care dau lectii acasa. De aceea nu se cunosc mari pianisti porniti din clasele de jos. Interpreti de jazz, da, muzicieni care castiga o paine cantand la pian, da, insa celebritati de concert, in filamornicile de rang mare, nu. Costurile invatamantului artistic sunt cele mai mari in toate sistemele didactice, iar garantiile de calitate masurate.

Cati tineri lucreaza in timpul facultatii: aproape doua treimi (65,2%) dintre studentii romani se intretin numai din venituri parintilor sau ale rudelor, in vreme ce 13,9% dintre cei chestionati reusesc sa se descurce datorita unui job si al parintilor sau rudelor. Totodata, 11,4% lucreaza pentru a se intretine, iar 7,4% din studenti isi sustin cheltuielile zilnice cu ajutorul burselor scrie wall-street.ro.

In 2011, Rezidentiatul va fi organizat in sase centre universitare: Iasi, Timisoara, Targu-Mures, Craiova, Cluj-Napoca si Bucuresti. Cei care doresc sa participe se pot inscrie pana in data de 14 octombrie, concursul avand loc in 20 noiembrie 2011. Examenul propriu-zis va consta intr-un test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. 25% din totalul intrebarilor sunt de tip complement simplu, cu un singur raspuns corect posibil din 5, iar 75% reprezinta intrebari tip complement multiplu cu 2-4 raspunsuri corecte. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat. Mai multe detalii sunt disponibile pe paginamedicala.ro

08.02.2011

Numar de vizualizari: 4483