ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Cum poti pierde dreptul la alocatie: acumulezi 20 de absente nemotivate sau ai nota 8 la purtare (UPDATE)

SHARE: tweet this

Update: guvernul a aprobat miercuri normele de aplicare a legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea copilului. Astfel, plata alocatiei se va suspenda in cazul in care copilul are nota 8 la purtare si/sau acumuleaza mai mult de 20 de absente nemotivate.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a pus in dezbatere pe site-ul propriu normele metodolgice aferente Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, iar una dintre prevederile cuprinse in aceste norme este si aceea ca „dreptul la alocatie, respectiv plata acesteia se suspenda in luna urmatoare celei in care se constata ca absentele nejustificate inregistrate de un copil din familia beneficiara depasesc numarul de 20”.

De asemenea, plata alocatiei se mai suspenda si in urmatoarele trei situatii:

- daca pe o perioada de 3 luni consecutive se inregistreaza mandate postale returnate pentru titularul alocatiei familiale pentru copii;
- daca agentia teritoriala constata ca dreptul la alocatie a fost stabilit pe baza unor date eronate privind componenta familiei ori veniturile realizate sau pe parcursul acordarii au intervenit modificari ale acestora;
- pe perioada plasamentului sau plasamentului in regim de urgenta la o familie sau persoana, la asistentul maternal profesionist, sau la un serviciu de tip rezidential, conform legii.

In normele metodologice se mai precizeaza faptul ca „familiile care au in intretinere copii de varsta scolara, beneficiaza de alocatie in conditiile in care copiii frecventeaza fara intrerupere cursurile unei forme de invatamant organizata potrivit legii si nu inregistreaza absente nejustificate in cursul unui semestru care sa conduca la scaderea notei la purtare la 8".

In cazul in care copilul intrerupe temporar frecventarea cursurilor de invatamant organizate potrivit legii sau repeta anul scolar, acesta nu pierde dreptul la alocatie doar in cazul in care poate dovedi cu certificat medical ca intreruperea a avut loc din motive de sanatate.

Aceste norme metodologice (disponibile aici) se afla in dezbatere publica pana in data de 16.01.2011.

12.01.2011

Numar de vizualizari: 5402