ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei: doar 15% dintre studentii care invata in strainatate s-ar intoarce in Romania

SHARE: tweet this

Ziarul Financiar: un procent de 15% din studentii romani care invata la universitatile straine s-ar intoarce acasa dupa finalizarea studiilor, arata un studiu realizat de Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) pe un esantion de 800 de persoane. Romanii care ar vrea sa revina in tara s-ar intoarce pentru familie si prieteni, dar si pentru un salariu de cel putin 1.000 de euro net corelat cu oportunitatile de avansare din companie.

Ziarul Financiar: este invatamantul din Romania pe ultimul loc?

Money.ro: lista clanurilor din universitatile romanesti. Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad si Politehnica Bucuresti sunt cateva din universitatile in care activeaza familiile restranse sau largite ale rectorilor, decanilor si sefilor de catedra.

Euractiv.ro: profesorii din regiunea SudVest Oltenia sustin ca 52% dintre elevi lucreaza mai bine impreuna si 45% isi prezinta ideile cu mai multa incredere. Elevii sunt mai motivati, mai atenti si invata mai bine - aceasta este concluzia studiului de impact la care au raspuns 270 de profesori din grupul participantilor la programul de formare "Oportunitati de consolidare a carierei in societatea cunoasterii in regiunea Sud Vest Oltenia", finalizat in octombrie 2010.

Cronica Romana - Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a acuzat, sambata, faptul ca Legea Educatiei in forma actuala inca “nu raspunde nevoilor studentilor din Romania”.

Adevarul - Noua Lege a Educatiei nu stabileste daca anul pregatitor, care devine obligatoriu din anul scolar 2012-2013, se va desfasura la scoala sau la gradinita.

Jurnalul National - Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat la Iasi ca incurajează fuziunile intre universitati, sustinand ca in prezent resursa universitara este dispersata si ca exista prea multe universitati si prea putini studenti.

10.01.2011

Numar de vizualizari: 6294