ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Ce schimbari aduce noua Lege a Educatiei Nationale

SHARE: tweet this
Noua lege a educatiei se vrea a fi una moderna, in pas cu vremurile, compatibila cu scoala europeana, in conditiile unui buget mai mic decat cel din tarile UE, dar care tinde spre 6% in 2012 se arata intr-o analiza a Mediafax.

Optiunile majore ale Legii educatiei fac referire la reconfigurarea ciclurilor de studii, asa cum ele sunt si cum este firesc sa fie. Clasa pregatitoare e inclusa in invatamantul obligatoriu, deci se instituie invatamantul obligatoriu de la varsta de sase ani. Potrivit studiilor internationale, cu cat un copil merge mai devreme la scoala, cu atat rezultatele invatarii sunt mai bune, iar vulnerabilitatile sale sunt mai mici. Clasa a IX-a trece la gimnaziu, consecinta acestui fapt fiind cu siguranta o rata a abandonului scolar mult redusa, avand in vedere ca cea mai mare rata a abandonului scolar in Romania se inregistreaza atunci cand copiii trec de la clasa a VIII-a la clasa a IX-a.

Citeste intregul material pe mediafax.ro

03.01.2011

Numar de vizualizari: 5279