ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

- 120 de romani platesc intre 30.000 si 50.000 de euro pe an pentru ca sa-si dea copiii la licee private straine scrie Ziarul Financiar. Cei mai bogati parinti sunt insa cei care-si duc copiii la liceele din Elvetia, unde costurile anuale sunt cuprinse intre 45.000 si 80.000 de euro pe an. Invatamantul privat din Elvetia este cel mai scump din Europa, aceasta fiind si tara cu cel mai scump cost al vietii si totodata cu cele mai mari salarii, potrivit unor studii făcute de firma Mercer. In Germania, costurile de scolarizare sunt ceva mai mici, intre 15.000 si 20.000 de euro pe an pentru un liceu privat, in timp ce in Marea Britanie ajung, in medie, la 30.000 de euro pe an. Pentru a citi intregul articol click aici.

- Avem o universitate in top 500 mondial. Conform realitatea.net, in topul intocmit de americanii care detin baza de date ISI Thomson, Universitatea Politehnica din Bucuresti ocupa anul acesta locul 472. Criteriile de selectie tin cont de numarul de lucrari publicate de profesorii institutiei, valoarea acestora, dar si de cate ori pasaje din aceste documente au fost citate in alte lucrari. Mai multe detalii aici.

- Ministrul Funeriu vrea ca elevii sa stea in vacanta de iarna cinci saptamani scrie Cotidianul.ro. ""Daca scurtam vacanta de vara cu trei saptamani si o lungim pe cea de iarna cu trei saptamani, realizam cateva lucruri: unu: scadem costurile, doi: scadem absenteismul, trei: ajutam turismul. Avem cea mai lunga vacanta de vara din Europa dintr-un motiv foarte simplu: pentru ca Spiru Haret care a introdus sistemul asta, a dorit sa faca vacanta de vara lunga sa mearga copiii la recolta", a spus Daniel Funeriu.. Cititi mai multe aici.

- "Exista prea multe facultati de drept" considera Lucian Mihai, profesor la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti. Cititi aici interviul acordat ziarului Romania Libera.

- Rezultatele scolare depind de clasa sociala scrie Adevarul.ro. Performantele copiilor in clasele primare sunt mai mari daca parintii lor au studii superioare, arata o cercetare recenta. Cercetatorii britanici au descoperit ca elevii de scoala primara se descurca mai bine daca parintii lor provin dintr-un mediu social bun. Citeste mai multe aici.

- Marea Britanie: taxele de scolarizare in universitati au fost triplate. Conform ziarului Cronica Romana, parlamentarii britanici au aprobat un proiect de lege prin intermediul caruia taxele de scolarizare au ajuns la 9.000 de lire sterline pe an, situatie care a generat proteste voiolente din partea studentilor. Detalii aici.

 

13.12.2010

Numar de vizualizari: 4705