ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Conferinta "Proiect Romania 2020. De ce educatia conteaza?"

SHARE: tweet this
Conform unui studiu realizat recent (detalii aici), intre 40 si 50% dintre angajatorii romani sunt de parere ca scoala nu le ofera tinerilor abilitatile de care companiile au nevoie, acest procent fiind unul dintre cele mai mari din estul Europei. Spre comparatie, in Ungaria, doar 10% dintre angajatori au aceeasi parere, iar in Polonia procentul este mai mic de 40%.

De asemenea, in ultimii ani, numarul celor ce urmeaza simultan doua facultati sau mastere a crescut simtitor, evolutie care ar fi imbucuratoare daca aceasta crestere nu ar fi fost determinata de exigentele reduse ale facultatilor si de posibilitatea ca studentii sa jongleze cu orele de curs. Din ce in ce mai multi studenti observa ca majoritatea facultatilor le ofera un plan educational lipsit de aplicabilitate pentru viitoarea profesie si ca in alte state ale Uniunii Europene situatia este diferita, iar facultatile isi pregatesc studentii pentru piata muncii.

In acest context, GRSPSociety organizeaza conferinta Proiect Romania 2020: De ce educatia conteaza (Bucuresti, 26-28 noiembrie 2010) prin care se urmareste identificarea de solutii cu privire la competitivitatea redusa a absolventilor romani la nivelul pietelor de munca din tara si strainatate. De asemenea, prin aceasta conferinta GRSPSociety doreste sa initieze actiuni comune cu organizatiile partenere pentru a propune solutii nationale pentru cresterea competitivitatii absolventilor romani din mediul universitar si sa formeze o echipa de experti pe politici educationale care va propune printr-un document de politici publice schimbari concrete in legislatia actuala.

Invitati precum Tincuta Baltag (Fundatia Dinu Patriciu), Marian Stas (Fundatia CODECS pentru Leadership), Adriana Radu (HR Manager Henkel Romania), Liviu Matei (Vicepresedinte Universitatea Central Europeana din Budapesta), Simona Baciu (Presedinte Fundatia Copii Fericiti Scoala Internationala Cluj) si Anca Harasim (Director Executiv Camera de Comert Americana in Romania) vor dezbate pe 26 noiembrie 2010 asupra solutiilor comune pe care sectorul privat, non-profit si guvernamental trebuie sa le implementeze pentru promovarea valorilor in educatie.

Pentru mai multe detalii despre program si invitati acceseaza http://www.grspsociety.org/bucharest2010.

Unul dintre partenerii GRSPSociety in organizarea acestei conferinte este Fundatia Dinu Patriciu. Prin programele pe care le promovam si sustinem din punct de vedere financiar  - in principal Orizonturi Deschise si Inventeaza-ti viitorul! - oferim peste 5.500 de burse elevilor si studentilor cu rezultate bune la invatatura, burse a caror valoare anuala ajunge la 5 milioane de dolari.

22.11.2010

Numar de vizualizari: 5354