ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Revista presei pe teme educationale

SHARE: tweet this

Lista celor mai mari venituri ale profesorilor universitari din sistemul public - conform sitului money.ro, cel mai bine platit profesor universitar este Alecxandrina Deaconu, prodecan la Facultatea de Administrarea Afacerilor, din cadrul Academiei de Stiinte Economice Bucuresti. Profesorul castiga anual 361.473 lei, potrivit celei mai recente declaratii de avere publicate, respectiv 7.038 de euro lunar. Pe locul doi se situeaza Ion Stancu, prorector ASE cu un venit lunar de 7.038 euro, iar pe locul trei, cu un venit lunar de 6.118 euro se afla Elena Zamfir, sef de catedra si director de scoala doctorala la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din Capitala.

Cititul obliga creierul uman sa isi modifice felul in care functioneaza:capacitatea de a citi un text, dobandita mult prea recent pentru a influenta evolutia genetica, are un impact important asupra creierului uman, care se adapteaza si utilizeaza, indiferent de varsta la care se produce alfabetizarea, regiuni cerebrale asociate altor functii se arata intr-un material publicat de Mediafax.

Noua lege a Educatiei, pe masa „Adevarului“:prezenta la prima dezbatere cu tema „Solutii pentru problemele educatiei“, organizata de Adevarul Holding, Ecaterina Andronescu, rector al Universitatii Politehnice din Bucuresti, dar si vicepresedinte al Comisiei senatoriale de profil, condamna ceea ce ea numeste un “ping-pong cu legea Educatiei”.

Harghita - sute de elevi au abandonat scoala:seful Inspectoratului Scolar Judetean Harghita, Ferencz Salamon Alpar, a declarat pentru Cronica Romana ca in anul scolar trecut s-au inregistrat 219 cazuri de abandon, cele mai multe in mediul rural si la elevii de la gimnaziu. Explicatia ar fi ca atunci cand termina clasa a VII-a multi dintre elevii din familiile nevoiase nu mai continua studiile si isi cauta de lucru.

20 de generatii de lideri isi dau intalnire la Bucuresti: AIESEC Romania (care face parte din cea mai mare retea de asociatii studentesti din lume), organizeaza cea mai mare conferinta de leadership din Romania, in cadrul careia isi dau intalnire 20 de generatii de lideri informeaza Evenimentul Zilei. Conferinta va avea loc intre 25 si 28 noiembrie si are rolul de a inspira, motiva si educa tineri studenti in spiritul proactiv, antreprenorial si de leadership specific valorilor promovate de AIESEC.

16.11.2010

Numar de vizualizari: 5004