ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Gala Premiilor in Educatie a oferit premii in valoare totala de 250.000 de euro

SHARE: tweet this

Castigatorii celei de-a doua editii a Galei Premiilor in Educatie si-au primit premiile, miercuri, 3 noiembrie, in cadrul unei ceremonii festive organizata de catre Fundatia Dinu Patriciu la Palatul Parlamentului. Cele 11 sectiuni de concurs au avut premii si mentiuni speciale in valoare totala de 250.000 de euro, cu 50.000 de euro mai mult decat la prima editie a evenimentului, desfasurata in 2009. Totodata, formatul competitiei a fost imbogatit cu 2 sectiuni noi: Bibliotecarul anului si Educatorul/Invatatorul anului.  

Castigatorii premiilor intai au urcat pe scena si au rostit discursuri emotionante in fata unei audiente formate din cateva sute de invitati, personalitati din mediul academic, oaspeti din mediul corporatist, parteneri ai Fundatiei Dinu Patriciu din randul organizatiilor neguvernamentale, reprezentanti ai mediul diplomatic, jurnalisti.

,,Uneori suntem tentati sa asteptam ca schimbarea in educatie sa vina numai de sus in jos – de la guvernanti catre scoli. Se pierd astfel din dezbaterile publice povestile oamenilor cu adevarat dedicati din sistemul educational care isi construiesc propria definitie pentru implicare si care realizeaza deja o revolutie tacuta a celor care cred in educatie.

Sunt acei profesori care inteleg sa transmita elevilor valori si principii, nu numai informatii, in timp ce le hranesc acestora curiozitatea pentru un domeniu sau altul. Sunt acei cercetatori care viseaza sa castige premiul Nobel si sa transforme omenirea prin descoperirile lor…

Sunt toti bibliotecarii care fac eforturi uriase pentru ca si cele mai indepartate sate sa primeasca suficiente carti si care uita de fisa postului pentru a-i instrui pe copii sa foloseasca un computer. Gala Premiilor in Educatie este mai mult decat un eveniment punctual prin care le aducem public recunoastere acestor oameni, este un reper pentru un cadru de normalitate in care aducem la un loc toate aceste reusite remarcabile, pentru a transforma educatia intr-un subiect care sa ne preocupe constant", a declarat  Tincuta Baltag, Director General Fundatia Dinu Patriciu  

Sectiunile competitiei au fost: “Elevul anului”, “Educatorul/Invatatorul anului” “Profesorul anului”, “Scoala anului”, “Studentul anului”, “Profesorul anului /Invatamant universitar”, “Facultatea anului”, “Cercetatorul anului”, “Bibliotecarul anului”, “ONG-ul anului in domeniul educatiei”, “Cel mai bun proiect educational”.

Detalii despre castigatorii editiei din 3 noiembrie 2010 a Galei Premiilor in Educatie se regasesc pe www.premiileineducatie.ro.

 

04.11.2010

Numar de vizualizari: 7730