ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Comunitatea Orizonturi Deschise este online

SHARE: tweet this

Tinerii masteranzi si doctoranzi din programul de burse Orizonturi Deschise au incepand de astazi, 5 octombrie, propria lor comunitate online.

Pe aceasta platforma poate fi vazut profilul fiecarui bursier, care include informatii despre programul de studiu si institutia de invatamant aleasa, proiectele cele mai importante derulate de el, precum si despre pasiunile si valorile care il conduc pe tanar in viata. Totodata, se gasesc si descrieri detaliate ale disertatiilor la care acestia lucreaza, permitandu-le, astfel, bursierilor, sa faca schimb de informatii si de idei.

Platforma online urmareste, astfel, sa devina un cadru de conectare si relationare pentru cei peste 200 de tineri care beneficiaza in prezent sau au beneficiat in trecut de sustinerea fundatiei. Ei se vor putea constitui intr-o comunitate care sa contribuie atat la schimbarea sistemului educational cat si la dezvoltarea mediului profesional din Romania.

,,In pofida esecului altor programe guvernamentale care nu au reusit sa integreze astfel de tineri valorosi pe piata muncii, Comunitatea Orizonturi Deschise demonstreaza ca exista oportunitati reale de afirmare profesionala in Romania pentru acesti tineri. Pe termen mediu si lung ei aduc un plus de valoare si performanta societatii romanesti. Constatam cu bucurie ca aproximativ 90% dintre bursierii care s-au intors in tara si-au gasit locuri de munca in cadrul unor companii renumite din mediul privat”, a afirmat Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

In Comunitatea Orizonturi Deschise se gasesc fotografiile si biografiile bursierilor cu rezultate academice deosebite care urmeaza sau au absolvit studii post-universitare in domenii precum: Stiinte Socio-Umane, Stiinte Economice, Inginerie, Stiinte Exacte si IT, Medicina, Biologie si Stiintele Mediului, Arhitectura, Design si Arte Plastice, precum si alte specializari in cadrul unor universitati precum Harvard, Cambridge, University College London, Oxford sau Imperial College London.

Aflat in cel de-al treilea an de desfasurare, programul Orizonturi Deschise urmareste sustinerea tinerilor pentru continuarea pregatirii academice la cele mai prestigioase universitati din lume. In cadrul programului sunt acordate anual 100 de burse in valoare totala de 1.500.000 USD.

Mai multe informatii despre program, regulamentul concursului si conditiile de inscriere puteti gasi aici.   

mihaela.elsner@fundatiadinupatriciu.ro

 

 

 

05.10.2010

Numar de vizualizari: 7165