ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Trei echipe castigatoare in competitia AGIL

SHARE: tweet this

Juriul competitiei AGIL – Anunta Gala in Liceu - a desemnat miercuri, 9 iunie, trei echipe castigatoare, in loc de una, asa cum fusese programat, toti elevii participanti urmand sa primeasca un mini-laptop Acer Aspire One de la Fundatia Dinu Patriciu (FDP). Echipele castigatoare sunt Nuante, Licuricii si Cvartetul gaitelor, coordonate de Ana-Maria Nica, Denisa Marinescu si Teodora Patrauceanu, bursiere in programul ,,Inventeaza-ti viitorul” al FDP.

Competitia AGIL, inceputa pe data de 19 aprilie, a presupus organizarea unei campanii de promovare a Galei Premiilor in Educatie in liceele participantilor, iar echipele si-au stabilit singure strategia, au povestit etapele parcurse pe blogurile special create, au facut rost de sponsorizari, ajutorul material primit de la FDP limitandu-se la materiale promotionale, afise si cataloage.

Pentru ca foarte multe echipe au reusit, prin entuziasmul lor, sa faca mesajul Galei cunoscut nu numai colegilor si profesorilor, ci si multor altor locuitori ai oraselor in care locuiesc, avand idei deosebit de creative, juriul competitiei a hotarat sa extinda numarul castigatorilor la trei, in loc de unul, asa cum fusese anuntat initial.

"Ne bucuram foarte mult ca putem sa ii implicam pe bursierii nostri in proiecte care sa le dezvolte creativitatea si spiritul de echipa. Am fost deosebit de impresionati de faptul ca toti participantii au reusit sa implementeze o campanie de comunicare atat de complexa si care sa genereze foarte multe aparitii in media locala. De aceea departajarea lor nu fost usoara si am luat decizia sa premiem cele trei echipe ale caror campanii au fost cele mai eficiente”, a declarat Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

In toate cele trei licee ale castigatorilor, campania AGIL a suscitat atat interesul elevilor, cat si al profesorilor, care i-au sustinut si i-au ajutat pe concurenti sa transmita mesajul. Nu au fost putini cei care si-au propus sa se inscrie la Gala Premiilor in Educatie in urma promovarii facute de liceeni. Pe langa bucuria adusa de mini-laptopurile castigate ca premiu, castigatorii sunt entuziasmati pentru ca au invatat lucruri noi si au capatat experienta in comunicare.

,,Derularea campaniei a fost o sansa de a invata lucruri cu adevarat importante in viata cum sunt: lucrul in echipa, increderea in coechipieri, sa comunicam cu alti oameni, sa luptam pentru scopurile noastre si am devenit mult mai responsabili”, a aratat Denisa Marinescu, coordonatoarea echipei Licuricii, de la Colegiul National ,,George Cosbuc” din Motru, judetul Gorj.

La randul lor, membrii Cvartetului gaitelor, de la Colegiul National ,,Mihai Eminescu” din Botosani, vorbesc despre modul in care participarea la acest concurs le-a schimbat optica asupra comunicarii. Echipa a organizat o Mini Gala a Premiilor in Educatie, oferind trei diplome unui profesor si unor elevi cu merite deosebite si a inregistrat, de asemenea, si un cantec al campaniei.

,,La inceput, cand am conceput planul, credeam ca totul va fi mult mai simplu. Acum inteleg munca ce se ascunde in spatele unui flyer, unui spot publicitar, unui cantecel si mai ales in spatele unei campanii de promovare”, a scris, pe blogul de campanie, Teodora Patrauceanu, coordonatoarea echipei.

Participarea la concurs a insemnat noi experiente si pentru liceenii din echipa Nuante, de la Colegiul National ,,Calistrat Hogas” din Piatra Neamt, care au oferit informatii despre Gala Premiilor in Educatie prin prezentari power point, la radio si printr-un mesaj la portavoce care a adus zambete pe buzele tuturor.

,,Pe parcursul campaniei noastre, am invatat ca intotdeauna pot aparea situatii neprevazute si ca trebuie sa fim mereu pregatiti pentru a le face fata, ca intotdeauna trebuie sa existe un plan de rezerva, ca perseverenta dublata de o motivatie puternica este cheia succesului si nu in ultimul rand, am invatat ca munca in echipa este cea mai grea dar si cea mai frumoasa”, a aratat Ana-Maria Nica, eleva care a coordonat grupul.

Singurele obstacole pe care le-au intampinat concurentii sunt, in opinia lor, dificultatea de a gasi sponsori, lipsa de experienta si de echipamente performante pentru realizarea materialelor, neajunsuri pe care le-au suplinit insa excelent prin creativitatea si implicarea deosebite de care au dat dovada.

 

10.06.2010

Numar de vizualizari: 6865