ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Doi elevi romani au obtinut bronzul si o mentiune la Olimpiada Internationala de Filosofie

SHARE: tweet this

Doi elevi romani au obtinut o medalie de bronz si o mentiune la a VIIIa editie a Olimpiadei Internationale de Filosofie, desfasurata in perioada 21-25 mai la Atena. Medalia de bronz ii apartine lui Valeriu-Alexandru Cuc, elev la Liceul teoretic ,,Aurel Lazar" din Oradea, iar mentiunea onorifica a Centrului de Studii Elenistice de la Harvard, Irinei Horodinca, eleva la Colegiul National din Iasi.

,,Irina a fost apreciata în mod special pentru calitatea eseului filosofic care trebuia sa dezvolte o tema din cele patru propuse. Ea a optat pentru o disertatie pornind de la un citat din Ludwig Wittgenstein: Filosofia trateaza ideile precum ar trata boli", a precizat Lacramioara Iordachescu, inspector de specialitate in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ).Tema generala a olimpiadei si a dezbaterilor a fost ,,Filosofia si istoria sa“.

Concursul din acest an a reunit 50 de participanti din 22 de state. Conform regulamentului, tara organizatoare poate inscrie in concurs un numar de 10 elevi, celelalte state avand dreptul la doi concurenti. Competitia a fost infiintata in 1993 din initiativa unui grup d eprofesori din Bulgaria, Germania, Polonia, Romania, Turcia si Ungaria si este oficial recunoscuta de UNESCO. Romania a participat la toate cele 15 editii de pana acum si a gazduit, la Brasov, editia din 1998 si la Iasi pe cea din 2008.

Surse: www.bzi.ro, www.calificativ.ro

 

 

27.05.2010

Numar de vizualizari: 4863