ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Participantii la scoala de vara "Educatia Merita!", anuntati pe 28 mai

SHARE: tweet this

Pe data de 28 mai vor fi anuntati participantii la prima editie a scolii de vara ,,Educatia Merita!”, zece echipe de cate sase profesori care predau in licee si gimnazii din mediul rural. Pana la sfarsitul perioadei de inscriere, 14 mai, au intrat in concurs 15 institutii de invatamant din tara.Scoala de vara ,,Educatia Merita!”, organizata si finantata de Fundatia Dinu Patriciu, va avea loc intre 4 si 11 iulie 2010, la hotelul International din Sinaia, avand scopul de a compensa decalajele mari dintre sistemele de educatie moderne din Occident si invatamantul romanesc.

Formatorii vor fi specialisti romani si internationali cu experienta in domeniul educatiei. Evenimentul va cuprinde patru module: tehnici moderne de predare, utilizarea noilor tehnologii in educatie, comunicare si leadership educational si trei sesiuni plenare: Cum sa implicam parintii si comunitatea in proiectele scolii, ,,sala cu oglinzi” - elemente de psihologie scolara, dezbatere pe marginea conceptelor de predare-invatare plecand de la o lectie demonstrativa.

Dorinta organizatorilor este ca profesorii care au participat la eveniment sa isi desfasoare, pe viitor, orele intr-un mod interactiv, sa inlocuiasca metoda scrierii dupa dictare cu cea a reflectiei si dialogului, sa creasca ponderea lucrului in echipa la clasa, precum si sa stimuleze permanent elevii sa gandeasca critic, sa aiba un rol activ in timpul orelor, sa invete sa caute informatii din diferite surse pe care sa le prezinte la clasa, sa isi sustina punctul de vedere si sa propuna si sa implementeze proiecte.

Scoala de vara ,,Educatia merita!" va fi urmata, in toamna acestui an, de o vizita de studiu de o saptamana la cateva scoli din Finlanda la care vor fi invitati18 dintre cei 60 de profesori cursanti. Selectia acestora se va face pe baza unui proiect conceput în echipa pe parcursul scolii de vara, pe o tema anuntata in cadrul ceremoniei de deschidere. Participantii selectionati au, astfel, oportunitatea de a intra in contact direct cu sistemul educational finlandez, printre cele mai bune din lume si de a experimenta un nou mod de desfasurare a procesului educational. Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul evenimentului, www.scoaladevara.eu.

18.05.2010

Numar de vizualizari: 6244