ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Parintii le cer profesorilor sa nu boicoteze examenul de bacalaureat

SHARE: tweet this

Parintii fac apel la profesori sa permita finalizarea cursurilor liceale si cer Guvernului solutii viabile pentru iesirea din criza, astfel incat sistemul de educatie sa poata functiona normal, anunta Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar (FNAP-IP).

Federatia parintilor isi manifesta ingrijorarea fata de faptul ca masurile propuse de Guvern pentru iesirea din situatia de criza, comasarea claselor si desfiintarea unitatilor scolare si diminuarea drastica a salariilor dascalilor, vor afecta grav procesul educational.

"Este dreptul sindicatelor sa recurga si la greva, dar cei care sunt afectati sunt, din pacate, copiii nostri. Reforma în Educatie presupune si finantare si resursa umana calificata", spun reprezentantii FNAP-IP.

Parintii fac apel la Guvernul Romaniei pentru a gasi solutii care sa respecte dreptul copiilor la educatie, garantat prin Constitutie. Reprezentantii federatiei roaga cadrele didactice sa aiba in vedere elevii de clasa a XII-a al caror viitor depinde de finalizarea examenului de bacalaureat.

"Stim si intelegem ca este singura forma de protest care poate misca Guvernul Romaniei, ca elevul este folosit ca argument pentru a-i determina sa nu faca apel la greva, dar venim cu rugamintea catre domniile lor, ca toate aceste forme de protest sa permita macar finalizarea cursurilor liceale si desfasurarea examenului de bacalaureat. Sunt copii care au fost acceptati la facultati din strainatate si una dintre conditiile de inscriere presupune finalizarea bacalaureatului. Este recunoasterea muncii lor si a cadrelor didactice, desfasurata pe parcursul atator ani", spune presedintele FNAP-IP, Mihaela-Iulia Guna.

Reprezentantii Federatiei mai adauga ca diminuarea alocatiilor pentru copii, poate pentru unii singurul venit, nu va reusi sa scoata România din criza economica.

Sursa: Realitatea.net

13.05.2010

Numar de vizualizari: 4434