ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Platforma on-line pentru meditatii la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca

SHARE: tweet this

Universitatea Tehnica Cluj-Napoca a lansat luni, in premiera pentru Romania, un sistem educational colaborativ, care ar putea fi implementat gratuit in universitatile si liceele din tara. Sistemul se numeste HyperEdu si este o platforma care le permite profesorilor si elevilor sa participe la clasa in spatiul virtual, fiecare dintre ei aflandu-se de fapt in propria casa. Acest sistem este potrivit mai ales, spun cei care l-au creat, pentru orele de meditatii, deoarece cursantul se afla in mediul sau, in care stresul este mult diminuat. De asemenea, nici profesorul, nici elevul nu mai pierd timp pretios pe drum, iar softul permite folosirea unor programe sau imagini pe care suporturile traditionale nu le pot sustine.

,,Este, de fapt, o lectie desfasurata pe internet si o continuare a lectiilor in afara orelor de clasa. Nu vrem nicidecum sa inlocuim sistemul traditional de predare. Gestionarea programului se face prin intermediul unei agende electronice care permite organizarea activitatilor didactice precum cursuri, meditatii, sesiuni de evaluare periodica sau finala, gestionare de proiecte individuale sau de grup”, a precizat Cosmin Porumb, cercetator in cadrul UTCN si coordonator al proiectului HyperEdu.

Porumb a explicat ca platforma poate fi utilizata in orice formula de predare - cu unul sau mai multi elevi, participantii la curs putand sa se afle sau nu intr-o sala de curs. Este chiar posibila organizarea unui curs in care o parte dintre studenti se afla in sala de clasa, iar altii acasa la ei, platforma permitandu-le tuturor sa intervina in discutii. Programul ar putea fi implementat gratuit in institutiile de invatamant care ar dori sa-l probeze, el fiind deja un instrument obisnuit in tari ca SUA, Irlanda sau Coreea de Sud. Platforma a fost elaborata de un grup de cercetatori in ultimii trei ani, dar Cosmin Porumb spune ca lucreaza la acest concept de zece ani. Elaborarea unui asemenea sistem costa intre 300.000 si 500.000 de euro si el poate fi folosit cu succes si de firmele de formare profesionala. Sursa: Agerpres.

11.05.2010

Numar de vizualizari: 6363