ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
MEDIA ROOM12.03.2012 | Sectorul cercetarii: cum sta Romania in comparatie cu alte tari?
12.03.2012 | Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in intervalul 9-23 Mai
07.03.2012 | A aparut numarul 12 al revistei Stiinta si Tehnica
06.03.2012 | Cat de mari sunt taxele scolare in tarile dezvoltate si cat de facil este accesul studentilor la burse si imprumuturi

 vezi toata lista
 

Cea de-a doua editie a "Galei Premiilor in Educatie" ofera premii in valoare totala de 250.000 de euro

SHARE: tweet this

Fundatia Dinu Patriciu a lansat, astazi, cea de-a doua editie a ,,Galei Premiilor in Educatie”. Ceremonia de lansare, gazduita de Facultatea de Filosofie a Universitatii Bucuresti, a reunit profesori, studenti, elevi, jurnalisti si membri ai organizatiilor neguvernamentale preocupati de domeniul educatiei, incluzand castigatori ai editiei precedente si membri ai juriului.

Principala noutate a editiei din 2010 o constituie prezenta a doua noi sectiuni de concurs, Bibliotecarul anului si Educatorul/Invatatorul anului,  valoarea totala a premiilor Galei crescand la 250.000 de euro, de la 200.000 de euro alocati in 2009. Totodata, juriul va fi alcatuit din 60 de personalitati ale societatii romanesti, fata de numai 42 anul trecut.

Competitia este deschisa oamenilor, organizatiilor neguvernamentale si institutiilor de invatamant  care au derulat, in anul universitar precedent, proiecte prin care au contribuit la imbunatirea sistemului educational din Romania.Si in acest an, castigatorii vor fi selectati, in functie de categoria la care concureaza,  dupa criterii precum relevanta, eficienta si eficacitate, originalitate si coerenta, performante individuale, comportament civic sau sustenabilitatea si durabilitatea impactului actiunilor lor.

,,Prin Gala Premiilor in Educatie propunem o alta abordare a educatiei din Romania, in loc sa ne concentram pe punctele slabe si in loc de a ataca constant sistemul, sa ne concentram pe punctele forte, sa recunoastem, sa recompensam si sa premiem oamenii si organizatiile care in ciuda lipsei de fonduri si a lipsei motivatiei reusesc sa faca lucruri minunate”, a declarat Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

Categoriile incluse in concurs sunt: Profesorul anului  (invatamant preuniversitar), Elevul anului (gimnaziu si liceu), Scoala anului (institutii de stat sau private, inclusiv licee), Profesorul anului (invatamant universitar), Studentul anului (ciclul de licenta, master), Facultatea anului, Bibliotecarul anului, Educatorul/Invatatorul anului, Cercetatorul anului, Cel mai bun proiect educational (initiat sau dezvoltat de un ONG sau institutie de invatamant), precum si ONG-ul anului in domeniul educatiei.

,,Imi exprim increderea ca aceste premii se vor institutionaliza. Suntem in cel de-al doilea pas al crearii unei traditii. Aceste traditii institutionalizate sunt cele care poarta societatea catre un viitor mai bun si mai stabil”, a spus profesor doctor Romulus Brancoveanu, decanul Facultatii de Filosofie, castigatoare a premiului al II lea din cadrul sectiunii Facultatea anului, in 2009.

Perioada de inscriere este 15.06.2010-27.09.2010, premiile urmand a fi acordate in cadrul unui eveniment festiv ce va avea loc in Bucuresti pe data de 27 octombrie 2010.

27.04.2010

Numar de vizualizari: 8708