ne puteti gasi pe: facebook twitter wordpress youtube picasa
APARITII IN PRESA
 

ARHIVA:   
Ce ieseni au intrat in cursa la Gala Premiilor in Educatie
Autor: Loredana OPREA, ziaruldeiasi.ro
29.10.2010

Evenimentul prin care Fundatia Dinu Patriciu premiaza excelenta in educatie a fost reprogramat pe 3 noiembrie, de la ora 19, in Salonul de Receptii al Palatului Parlamentului (Casa Poporului). Atunci, finalistii ieseni de la cele 11 categorii ale galei vor afla daca vor intra in posesia unuia din cele peste 30 de premii oferite de catre Fundatia Dinu Patriciu.

La categoria "Elevul anului", se lupta pentru cele trei premii in valoare de 7000, 5000, respectiv 3000 de euro Daria Condrea (clasa a XI-a Colegiul "C. Negruzzi"), Elena Creanga (clasa a XII-a, Colegiul "E. Racovita") si Tudor Giurgica-Tiron (clasa a XI-a, Colegiul National).Acestia concureaza cu alti 13 elevi de la cele mai bune unitati scolare din tara. La categoria "Studentul anului", unde premiile au aceeasi valoare, se numara printre cei 10 finalisti Luciana Griebel (Universitatea "Petre Andrei") si Alexandra Teodora Oprea (Facultatea de Drept, "Cuza").

Pentru premiile acordate la categoria "Profesorul anului - preuniversitar", in valoare de 10.000, 5000, respectiv 2000 de euro, au intrat in competitie Mihaela Ionescu (Scoala "Ion Ghica") si Ofelia Ionescu (Scoala "Alecu Ruso"). Pentru titlul de "Invatatorul/Educatorul anului", Iasul are un singur candidat: invatatoarea Dorina Marin de la Scoala "D. Anghel" din Cornesti", iar la categoria "Profesorul universitar al anului", doi finalisti: Constantin Ticu, profesor la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Universitatii "Cuza" si Alina Adriana Minea, conf.univ.dr la Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor din cadrul Universitatii Tehnice "Gh. Asachi".

La cele doua categorii ale galei premiile sint, de asemenea, in valoare de 10.000, 5000, respectiv 2000 de euro. Cu aceste sume vor fi recompensati si cistigatorii de la categoria "Cercetatorul anului", respectiv "Bibliotecarul anului", unde Iasul are cite un finalist.

In competitia pentru premii au intrat prof. univ. dr.ing Marcel Popa, de la Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului ("Gh. Asachi") si Gilda Eleonora Draganescu de la Biblioteca Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina

 Veterinara (USAMV). Facultatea de Matematica a Universitatii "Cuza" se intrece cu Facultatea de Business din Cluj-Napoca si cu Facultatea de Arte din Oradea pentru unul din premiile oferite la categoria "Facultatea anului", in valoare de 30.000, 10.000, respectiv 3000 de euro. Biblioteca Centrala Universitara "M. Eminescu" ar putea obtine unul din cele trei premii in valoare de 10.000, 5000, respectiv 2000 de euro oferite la categoria "Cel mai bun proiect educational". BCU concureaza cu proiectul MEBDIGIT, prin care s-a realizat trecerea documentelor din format clasic in cel digital. Youth Academy din Iasi se numara printre finalistele categoriei "ONG-ul anului in domeniul educational", la care premiile sint in valoare de 20.000, 10.000, respectiv 2000 de euro.

La editia din 2009 a Galei Premiilor in Educatie, Iasul a obtinut premiul I la categoriile "Elevul anului" (Anca Haraga, absolventa de "Negruzzi" promotia 2010), "Studentul anului" (George Gradinariu, UMF) si "Cercetatorul anului" (Gabriela Carja, Universitatea "Gh. Asachi").