APARITII IN PRESA

PORTRET/ Gabriel Ciobanu practica matematica de varf, vizibila international
Autor: Gabriela Toma
25.08.2010

Profesorul, un demn urmas al lui Grigore Moisil, este cunoscut in cele mai inalte cercuri de cercetatori. Profesorul si-a inceput aventura de cercetare acum doua decenii, intr-una dintre cele mai puternice scoli in domeniul informaticii, Universitatea Edinburgh, urmata de Cambridge, unde se simte legat de  Alan Turing, ,,tatal contabilitatii”.

Editor-sef al prestigioasei reviste ,,Scientific Annals of Computer Science”, profesorul a petrecut un an in Japonia la doua univeristati celebre, trei ani a fost profesor la Universitatea Nationala din Singapore si a fost numit profesor onorific pana în 2012 al Universitatii din Newcastle, din Marea Britanie.

Acum un an a obtinut mentiune speciala la sectiunea „Cercetatorul anului“, la Gala Premiilor în Educatie.

„Mi-am gasit o nisa in matematica, modele de calcul inspirate din biologie celulara. Ce s-ar intampla daca as putea programa celulele astfel incat sa se duca la acele celule cancerigene?“, se intreaba cercetatorul.

Articolul integral poate fi citit aici.