APARITII IN PRESA

Fundatia Dinu Patriciu, membra a European Foundation Center
Autor: markmedia.ro
18.11.2009

Fundatia Dinu Patriciu va reprezenta Romania in cadrul European Foundation Center (EFC), ca membru cu drepturi depline. Avand sediul la Bruxelles, European Foundation Centre este o asociatie internationala a fundatiilor si a investitorilor corporatisti dedicata crearii si facilitării mediului legal si fiscal pentru fundatii, documentarii domeniului fundatiilor, intaririi infrastructurii sectorului neguvernamental, promovarii colaborarii, atat intre fundatii cat si intre fundatii si alte categorii interesate. Alaturi de ceilalti membri din cadrul European Foundation Centre, Fundatia Dinu Patriciu se va implica in elaborarea unui Statut al fundatiilor la nivel European.

“Suntem onorati de invitatia de a ne alatura membrilor din cadrul European Foundation Centre, mai ales ca Romania nu era reprezentata pana acum si ni se ofera astfel ocazia de a promova actiunile filantropice din Romania. Putem aseza tara noastra pe harta responsabilitatii sociale din Uniunea Europeana.”, declara Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

Printre membrii EFC sunt prezente organizatii neguvernamentale cu o reputatie solida precum American Express Foundation, Bank of Cyprus Cultural Foundation, Bank of Greece Cultural Foundation, The Boeing Company, The Diana, Princess of Wales Memorial Fund, Ernst & Young Stiftung e.V, The Ford Foundation, Johnson & Johnson Europe, Middle East, North Africa, Kraft Foods, Microsoft EMEA etc.