ARTICOLE BURSIERI

23.09.2010

Autor: Dana Lepadat

Data aparitiei: 23 septembrie 2010, adevarul.ro

Abandonat de parinti, a crescut in centre de plasament. Vrea sa devina medic si momentan este voluntar la Crucea Rosie si la Biblioteca. Mihai Mudava este un tanar de 18 ani ce radiaza de bucurie la fiecare clipa.

Cand il vezi, nu ai zice ca povestea lui a inceput undeva intr-un orfelinat. Mereu jovial si optimist, incearca sa patrunda in societate, pe cele mai inalte culmi. Pentru ca s-a straduit, a fost admis la Colegiul National ,,Al. Ioan Cuza”, la care se pregateste, deja, de bacalaureat.  Ales profilul chimie-biologie pentru ca vrea sa se faca medic.

,,Vreau sa devin medic pentru ca avem nevoie in Romania de multi medici. Mi-a propus o familie din Anglia, unde am fost in vizita de cateva ori, sa merg acolo la studii. Dar eu am ales Romania pentru ca stiu ca pe viitor va fi bine”, ne-a spus Mihai.

Pasiuni: lectura si zborul. Din cauza greutatilor, Mihai a inceput sa aprecieze adevaratele valori si si-a dezvoltat mai multe pasiuni.

,,Mie imi place foarte mult sa citesc. Eu consider ca cel care nu citeste nu se poate intelege cu ceilalti. oricum, eu am fost un norocos in sistemul acesta de asistenta sociala in care am trait, pentru ca am fost mereu indragit de cei din conducere. M-a ajutat foarte mult. Mai vad cate un cersetor cu picioare rupte si ma gandesc ca puteam ajunge si eu asa daca ma lasa mama pe strada si nu la spital,” ni se destainuie Mihai.

Tanarul vine in fiecare zi la biblioteca, la sectia pentru copii, unde a pus la punct mai multe proiecte, majoritatea pe ecologie.

,,Am avut si o bursa de la Fundatia Dinu Patriciu pentru ca am organizat Ziua Copilului de 1 iunie pentru cativa copii de le Vintileasca. Acum derulam ceva pe ecologie, vom merge cu colegii sa adunam deseurile din paduri, parcuri”, mai spune Mihai Mudava.

Articolul integral poate fi citit aici.